"niet een ziekte genezen maar heel de mens"

Petra Houweling, Klassiek Homeopaat

Waarom ben ik ooit homeopaat geworden?

Voordat ik zelf kinderen kreeg was ik helemaal niet bekend met homeopathie. Ik ben er ook niet mee opgegroeid. Mijn 2 zoons hadden beide van baby af aan astma en waren heel vaak verkouden. Altijd aan de puffers en regelmatig antibiotica. Op een dag zei een moeder op het schoolplein tegen me: waarom ga je niet eens naar een homeopaat. Die tip heb ik opgevolgd en dat werkte dus erg goed. Mijn zoontjes waren in een paar maanden tijd van hun astma af, nooit meer verkouden en ook nooit meer enge dromen. Ik was als verpleegkundige reeds op zoek naar ander werk en bedacht me als ik dat toch eens zou kunnen worden: homeopaat. Veel mensen in mijn omgeving zeiden 'jij hebt echt je passie gevonden'. En dat klopt. Nog nooit las ik zoveel boeken over een onderwerp (en nog steeds met veel plezier;-).

Met veel enthousiasme volgde ik de vijfjarige opleiding tot klassiek homeopaat aan het CKH te Leuven, in België. En om mijn kennis actueel te houden en verdiepen volg ik ieder jaar interessante seminars en bijscholingen van o.a. Dinesh Chauhan, Joshi’s, Alex Leupen en Anne Vervarkce.

Het mooie van het beroep als homeopaat is dat ik mensen echt kan helpen van hun klachten af te komen. Ik kan zo een bijdrage leveren aan een betere en mooiere wereld. Mensen worden echt gezonder met een homeopathische behandeling. Homeopathische middelen zijn namelijk niet schadelijke voor je lever en nieren. Ook is homeopathie niet schadelijk voor het milieu. Homeopathie past daarom ook erg goed in de huidige tijd. Een tijd waarin we ons steeds meer beseffen dat we de wereld vervuilen en het milieu kapot maken. Veel mensen doen van alles om gezond te leven. Zoals gezonde en biologische voeding, veel bewegen en stoppen met roken. Een homeopathische behandeling sluit hier perfect op aan.

Tijdens het consult neem ik alle tijd voor u en sta er voor open om te luisteren naar al uw klachten en problemen. Van de mooie en diepgaande gesprekken tijdens de consulten krijg ik veel energie en voldoening. Vaak geeft dit ook bij de client veel inzicht en is dit het eerste begin van een oplossing. Met de inzichten uit dit gesprek ga ik vervolgens op zoek naar het beste homeopathische middel (korrels) die het lichaam helpen zelf weer in een gezonde balans te komen.

Ik heb mij gespecialiseerd als kinderhomeopaat. Consulten met kinderen doe ik met veel plezier. Homeopathie werkt namelijk erg goed bij kinderen. Mijn passie ligt bij het behandelen van kinderen. Uiteraard is iedereen welkom. Homeopathie is voor alle leeftijden. Iedereen van pasgeborene tot bejaarde kan in behandeling komen bij mij. Vooraf wil ik altijd kort horen wat uw klachten zijn. Indien homeopathie niet geschikt is voor u zal ik dat altijd aangeven.

Ik kijk er naar uit u te ontmoeten in mijn praktijk!

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH, www.nvkh.nl). De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De NVKH heeft voor al haar leden in een collectieve aansluiting bij de door het Ministerie erkende geschillencommissie SCAG voorzien.