Wat is Homeopathie?

Homeopathie is een alternatief op de reguliere geneeskunde. Bij de homeopathie worden er geen symptomen onderdrukt. Uw zelfherstellend vermogen wordt met homeopathie gestimuleerd waardoor uw klachten verdwijnen. De homeopathische visie op ziekte is dat er bij ziekte een verstoring is van het natuurlijk evenwicht in de mens. Ziekte symptomen geven aan dat we uit balans zijn. Homeopathie werd ongeveer 200 jaar geleden ontdekt door arts en scheikundige dr. Samuël Hahnemann. Hij is de grondlegger van deze bijzondere geneeskunst.

Homeopathie is afgeleid van de Griekse woorden homoios (=gelijkend) en phatos (=lijden). Het basis principe van de homeopathie is genezen met het gelijkende. Dat betekent dat het geneesmiddel gelijkend is aan het symptomen beeld van de patiënt. Samuël Hahnemann ontdekte dat als men een middel aan een gezond mens geeft, deze symptomen kreeg. Die symptomen werden genoteerd. Zo werden veel middelen uitgetest. Als een ziek persoon een bepaald klachten beeld heeft dat overeenkomt met de symptomen van een getest middel, zal dat homeopathisch middel genezing starten en de balans weer herstellen.
Op basis van uw typische, unieke symptomen zal ik voor u een homeopathisch middel selecteren en voorschrijven.

Link waar u nog meer over homeopathie kunt lezen. http://www.nvkh.nl/

Twijfelt u nog over homeopathie? lees dan verder!

Ik vind een consult duur

Als je niet aanvullend bent verzekerd is een eerste consult 105 euro. Dat is niet weinig. Als je echter een paar nieuwe schoenen koopt en een nieuwe garderobe voor de winter is 105 euro niets. Geld uitgeven bij shoppen is natuurlijk vooral leuk. Maar is gezond zijn niet nog veel leuker. Vrij zijn en alles kunnen doen wat je wilt zonder dat je ergens door gehinderd wordt. Wil je blijvend gezonder worden of je kind voor altijd van zijn klachten afhelpen is het slim te investeren in een goede gezondheid. Met homeopathie wordt je zelf herstellend vermogen gestimuleerd waardoor je in balans komt en je klachten blijvend weg zullen gaan.

Werkt homeopathie wel?

Ken je niemand die naar een homeopaat gaat. Heb je er nooit eerder van gehoord. Vertrouw je het wel? Dat is een heel begrijpelijke vraag. Het antwoord is dat homeopathie absoluut werkt. Het is een geneeswijze die al 200 jaar bestaat en over de hele wereld wordt toegepast. Zoals in India, Afrika, America, Engeland, Zwitserland. In Zwitserland heeft homeopathie dezelfde status als de reguliere geneeskunst. Je hoeft niet in homeopathie te geloven opdat het werkt. Ik behandel ook kleine baby’s van een paar weken oud. Ook dieren worden met hele positieve resultaten behandeld. Het is zelfs zo dat ik als homeopaat de beste resultaten boek bij kleine kinderen. Trouwens homeopathie is geen religie dus hoef je er ook niet in te geloven. Het is namelijk een bewezen feit dat homeopathie werkt. Bijna 3 miljoen ouders, in Nederland, van jonge kinderen hebben goede ervaringen met homeopathie. Het is voor je kind natuurlijk erg aantrekkelijk om voor een geneeswijze te kiezen die niet schadelijk is voor hun nieren en lever. Wil je niet dat een klacht chronisch wordt ga dan op tijd naar een homeopaat.

Wat vindt mijn arts ervan?

Iedereen bepaald altijd zelf wat je doet in het leven en dat geld ook voor welke behandeling je kiest. In Nederland is er behandelkeuzevrijheid. Het is heel begrijpelijk dat je met je huisarts bespreekt wat hij/zij ervan vindt dat je naar een homeopaat gaat. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre jouw huisarts weet wat homeopathie inhoudt. Ik als homeopaat wil altijd dat je de behandeling die je krijgt van je arts voortzet. Als het zo goed gaat na de homeopathische behandeling is het natuurlijk mogelijk om je medicatie af te bouwen. Dit doen we alleen in goed overleg met je arts.

2 uur over mezelf praten?

Je hebt een druk leven en daar kun je lichamelijke of psychische klachten helemaal niet bij hebben. Je wilt snel een oplossing voor je klacht. Het liefst heel simpel, snel een pilletjes of zalfje van de apotheek. Dit kan tijdelijk helpen, maar vaak zie je dat een klacht blijft terug komen. Of er komt iets anders voor in de plaats. Je gaat er volledig aan voorbij waarom je klachten krijgt. Een klacht is namelijk een signaal van het lichaam. Als je naar een homeopaat gaat moet je inderdaad over jezelf praten. Bij mij krijg je eerst lekker een kopje koffie of thee. Ik geef uitleg over homeopathie en hoe het consult zal gaan. Daarna gaat het vanzelf, je vertelt waarom je komt en ik leidt je het consult door met mijn vragen en luisterend oor. Nog nooit hoorde ik dat iemand het een vervelend gesprek vond of wilde stoppen. Ons gesprek gaat jou rust en inzicht geven in jouw problemen die je in je leven tegenkomt. Op basis van alles wat je mij vertelt zoek ik het juiste homeopathische middel uit. Het middel wordt heel specifiek uitgekozen op jouw problematiek.