Slaapt jouw kind slecht?

Heeft jouw kind slaapproblemen?
Gaat je kind pas laat slapen en komt het vaak het bed weer uit. Of wordt het meerdere keren per nacht wakker, bijvoorbeeld vanwege een enge droom. Dan moet er iets gebeuren. Het is namelijk niet normaal en niet gezond als je kind slecht slaapt. Goede nachtrust is van belang voor een goede ontwikkeling en een gezond leven als volwassene.

Wat zijn de risico’s en gevolgen als je er niets aan doet?
Op korte termijn kan je kind huilerig, hangerig, humeurig, prikkelbaar, nerveus en aanhankelijk zijn. Je kind is onrustig, hyperactief en heeft concentratie problemen tevens gaan de leerprestaties op school achteruit. Ook kan het bij autoritjes in slaap vallen. Het is in de ochtend moeilijk wakker te krijgen. Ook kan het vaker ziek zijn. Veel kinderen krijgen al slaappillen namelijk melatonine……
Op de lange termijn zijn er ook ernstige gevolgen namelijk: angst, depressie, overgewicht, diabetes, en een verstoord bioritme.

Wil je weten met welke tips je kan starten, terwijl je een homeopathische behandeling overweegt?
- Check hoeveel slaap jou kind nodig heeft.
3-6 jaar: 10-12 uur per nacht.
6-12 jaar: 10-11 uur per nacht
12-18 jaar: 8-10 uur slaap per nacht
- Minimaal een uur voor het slapen gaan geen `schermen tijd’ meer
- Zorg voor een bed ritueel, waar je als ouder ruim de tijd voor neemt en houdt vaste bedtijden aan
- Zorg voor een rustige opgeruimde en goed geventileerde slaapkamer
- Voldoende beweging buiten en gezond eten. Vermijd suikers en verkeerde vetten
- Ontspanningsoefeningen, schakel zo nodig een therapeut of coach in

Helpen deze tips onvoldoende overweeg dan echt een homeopathisch consult voor je kind. Er zijn namelijk oorzaken in het lijfje van je kind waarom het niet goed slaapt. Met een homeopathische behandeling komt je kind weer in balans waardoor het goed, diep en lang genoeg gaat slapen. Tijdens een consult praat ik met je kind en observeer het. Jij als ouder vertelt mij wat de bijzonderheden van jou kind zijn. Op basis van dit eerste gesprek bepaal ik welk homeopathisch middel je kind gaat krijgen. Bij vragen of twijfel bellen hoor!
06-24736891 petra@homeopathiehouweling.nl