Slaapt jouw kind slecht?

Heeft jouw kind slaapproblemen?
Gaat je kind pas laat slapen en komt het vaak het bed weer uit. Of wordt het meerdere keren per nacht wakker, bijvoorbeeld vanwege een enge droom. Dan moet er iets gebeuren. Het is namelijk niet normaal en niet gezond als je kind slecht slaapt. Goede nachtrust is van belang voor een goede ontwikkeling en een gezond leven als volwassene.

Wat zijn de risico’s en gevolgen als je er niets aan doet?
Op korte termijn kan je kind huilerig, hangerig, humeurig, prikkelbaar, nerveus en aanhankelijk zijn. Je kind is onrustig, hyperactief en heeft concentratie problemen tevens gaan de leerprestaties op school achteruit. Ook kan het bij autoritjes in slaap vallen. Het is in de ochtend moeilijk wakker te krijgen. Ook kan het vaker ziek zijn. Veel kinderen krijgen al slaappillen namelijk melatonine……
Op de lange termijn zijn er ook ernstige gevolgen namelijk: angst, depressie, overgewicht, diabetes, en een verstoord bioritme.

Wil je weten met welke tips je kan starten, terwijl je een homeopathische behandeling overweegt?
- Check hoeveel slaap jou kind nodig heeft.
3-6 jaar: 10-12 uur per nacht.
6-12 jaar: 10-11 uur per nacht
12-18 jaar: 8-10 uur slaap per nacht
- Minimaal een uur voor het slapen gaan geen `schermen tijd’ meer
- Zorg voor een bed ritueel, waar je als ouder ruim de tijd voor neemt en houdt vaste bedtijden aan
- Zorg voor een rustige opgeruimde en goed geventileerde slaapkamer
- Voldoende beweging buiten en gezond eten. Vermijd suikers en verkeerde vetten
- Ontspanningsoefeningen, schakel zo nodig een therapeut of coach in

Helpen deze tips onvoldoende overweeg dan echt een homeopathisch consult voor je kind. Er zijn namelijk oorzaken in het lijfje van je kind waarom het niet goed slaapt. Met een homeopathische behandeling komt je kind weer in balans waardoor het goed, diep en lang genoeg gaat slapen. Tijdens een consult praat ik met je kind en observeer het. Jij als ouder vertelt mij wat de bijzonderheden van jou kind zijn. Op basis van dit eerste gesprek bepaal ik welk homeopathisch middel je kind gaat krijgen. Bij vragen of twijfel bellen hoor!
06-24736891 petra@homeopathiehouweling.nl

Read more

Migraine

Ben jij diegene die elke maand een migraine aanval heeft. Slik je hiervoor zware pijnstillers van je huisarts, maar komen de migraine aanvallen toch steeds weer terug. Lees dan nu verder want ik heb een paar goede tips voor je.

Vermijd de volgende voedingsmiddelen want ze kunnen migraine opwekken: alcohol, cafeïne, kaas, chocolade, citrusvruchten en vet eten. Vermijd veel fel zonlicht.

Wel doen: veel bewegen, zorg voor voldoende zuurstof, regelmatig en voldoende slapen en veel water drinken.

Hormonen en stress zijn de grootste veroorzakers van migraine aanvallen. Dus stress niet doen! Haha maar hoe dan. Met voeding kun je dit wel beïnvloeden.
Zorg voor voldoende magnesium want 50 % van de migraine patiënten heeft een tekort aan magnesium. Magnesium verbetert de stressbestendigheid, gaat bloedvatkrampen tegen en stabiliseert de hormoonhuishouding. Magnesium zit in groene bladgroenten, volkoren producten, zeewier, bananen, citroen, frambozen. Voldoende vit B en goede vetzuren zijn ook belangrijk. Een goede Multi vitamine op een biologische basis helpt je zeker ook. Synthetische vitaminen worden nauwelijks opgenomen door je lichaam. Voor je hele gezondheid is het natuurlijk goed om gezond te eten en vooral suikers en verkeerde vetten te vermijden.

Maar het is niet altijd makkelijk en hoe zet je nu stress buiten de deur. Ik heb een paar tips uit het Japanse boek Ikigai:
1. Houdt je bureau, kamer en huis netjes en schoon. Dus als je je gestrest voelt, ga eerst je omgeving op orde brengen.
2. Neem een lang bad met ontspannende badolie.
3. Doe rek en strek oefeningen en haal diep adem.
4. Zorg voor hele gezonde voeding.
5. Mediteer dagelijks.

Heb je een behandeling met homeopathie nog niet gedaan dan is dat een echte aanrader. Homeopathie gaat je echt van je migraine aanvallen af helpen. Je gaat je beter voelen en alles in je lijf komt in balans waardoor stress en ook je migraine geen kans meer krijgt.

Read more

menstruatieklachten bij meisjes

Pijnlijke menstruatie is een belangrijke oorzaak van verzuim bij meisjes op school.

Ligt jouw dochter elke maand een paar dagen opgekruld in haar bed. Kan ze niet naar school, niet sporten. Daarbij kan ze ook last hebben van hoofdpijn, opgeblazen gevoel, misselijkheid, rugpijn, diarree en natuurlijk ook verdrietig voelen en snel geïrriteerd zijn. De buikpijn van jou dochter komt door het samentrekken van de baarmoeder om het bloed uit te drijven. De hormonen die fors opspelen tijdens en rondom de menstruatie moeten weer worden afgebroken door het lichaam.

Snoep, chocola en veel pijnstillers is wat ze willen. Maar dat moet je juist niet doen. Een warme kruik heb je vast al aangeboden. Ze hebt ze hopelijk niet vertelt dat het er nu eenmaal bij hoort. Want dat is niet waar. Homeopathie kan de klachten doen verdwijnen of sterk verminderen. Wil je enkele tips die je makkelijk kan toepassen om je dochter te helpen?
-          Een stukje pure chocola helpt wel want dat kan pijnstillend werken
-          De hormonen moeten worden afgebroken en daarvoor heb je bepaalde enzymen nodig. Die noodzakelijke enzymen zitten vooral in: groene groente
-          Laat haar rusten en ontspannen, maar ja tijdens een toets week is dat erg lastig……
-          Drink veel water en kruiden thee met bijvoorbeeld gember. Gember werkt pijnstillend en tegen misselijkheid.
-          Een tekort aan magnesium, zink of vitamine D kan leiden tot meer klachten. Eet daarom noten, groene groenten, zaden, avocado’s, vis en pure chocolade
-          Vermijd zoetigheid terwijl ze er zo’n behoefte aan heeft. Dat is erg lastig. Maar zie het zo: zoetigheid is geen goedmakertje of troost voor je menstruatie ellende. Het kan het namelijk juist erger maken. Door veel suiker te eten ontstaat er een proces in het lichaam waardoor je veel gevoeliger bent voor hormonen zoals oestrogeen en je klachten dus veel erger zijn. Dus niet doen: suiker eten!

Goede tips maar blijft je dochter klachten houden, er is echt hoop voor jou dochter! (of jezelf)

Een homeopathische behandeling kan menstruatie pijn echt doen verdwijnen of tot lichte klachten maken. Elke vrouw die homeopathisch behandeld wordt voor welke klacht dan ook zal veranderingen merken in de menstruatie cyclus. Namelijk bij homeopathie wordt niet 1 klacht behandeld maar wordt het hele lichaam en mind gereset en kom je helemaal in balans. Dus ook je hormoonhuishouding komt in balans. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een behandeling bij mij voor je dochter? bel 06-24736891 of mail petra@homeopathiehouweling.nl

Read more